2021-03-04

Idag har jag gått igenom gamla textila arbeten för att se hur jag kan återanvända dessa. Det är små provbitar med tuft, jaquard och stickmaskin. Tänker att jag ska pressa och sedan snygga till kanterna med overlock.

Tog en lite längre skogspromenad och hittade ett murket träd som gick att knuffa på. Vid varje knuff så liksom gav trädets fibrer ifrån sig ett speciellt ljud. Det är svårt att förklara hur det låter men lite som att peta med en bomullpinne för långt in i örat och att dra upp ogräs med rötterna fast under vattnet. I stammen närmast marken hade något djur gjort stor åverkan på stammen i vad som såg ut att vara en jakt på myror eller någon annan insekt som grävt massvis av små hål i stammen. Jag tacklade till hårdare och hårdare och bytte väderstreck roterandes medsols så att trädet nästan föll. Nästa gång tänker jag dokumentera ljudet med en kontaktmikrofon.